Rotterdams internet sneller met glasvezel!

Geplaatst op 22 januari 2022 | Laatste update 25 januari 2022

Als je de verschillende providers van glasvezelnetwerken moet geloven dan wordt Rotterdam in no time ‘verglaasd.’ Waar moet je op letten als jouw wijk, straat en VvE aan de beurt is?

Uitgangspunten
Let er wel op dat het een zogenaamde fiber-to-the-home-aansluiting is. Er zijn providers die glasvezel in de straat aanleggen maar vandaar via koper (de al bekende coaxkabel) de aansluiting in huis verzorgen. Dat komt de snelheid niet te goede en de overstap is dan vaak niet echt interessant. 

Vragen van eigenaren
De tweede vraag die vaak wordt gesteld is waarom je voor glasvezel zou kiezen. Dit is een vraag van vooral oudere eigenaren. Daarbij is het van belang dat er een paar stappen zijn:
– glasvezel aanleggen tot de woning
– glasvezel in de woning
– provider kiezen

De eerste twee stappen zijn (nu) gratis. De derde stap hoeft niet te worden genomen. Je kan glasvezel laten aanleggen en je oude net blijven gebruiken. Waarom zou je dan de andere twee stappen doen? Een belangrijk argument is, zeker omdat er nu geen kosten in rekening worden gebracht  voor het aanleggen van de aansluiting tot in huis, dat het appartement dan glasvezel ‘ready’ is. Dat is een voordeel bij verkoop van een appartement. Als de trend van thuiswerken een blijvertje blijkt zullen (jonge) thuiswerkers graag een snelle verbinding willen. Nu kost het niets en je bent niet verplicht over te gaan op glasvezel; het wordt alleen klaargemaakt. Als je het niet laat aanleggen kan het later – voor een volgende eigenaar of voor jezelf – wel geld kosten.

De derde vraag is de overstap zelf: wat betekent dat? Veel eigenaren zien er tegenop. Bij veel providers kun je voor een schappelijke – vaste – prijs een monteur laten komen. Een nieuwe provider zal vaak een lagere abonnementsprijs voor 3 tot 6 maanden bieden, waardoor je die kosten er gauw uit hebt. 
Voor een vergelijking van providers verwijzen je naar internetten.nl, daar kun je in principe ook kiezen voor glasvezel.

Als je nog vragen hebt stel die gerust! Ook als je zelf ervaring hebt met de overstap naar glasvezel horen we graag je ervaring(en). Stuur je vraag of opmerking naar info@vvenetwerkrotterdam.nl of geef het door via het deelnemersportaal van de website (alleen toegankelijk voor VvE’s die zich hebben aangemeld.


Vragen, tips en aanvullingen