Welke VvE's hebben zich aangemeld?

Geplaatst op 10 september 2020 | Laatste update 09 september 2021


Tot nu hebben 48 VvE’s zich bij het netwerk aangemeld. Deze zijn in de tabel hieronder verdeeld over het bouwjaar, het aantal woningen en de wijk. Een opvallend punt dat niet in de tabel staat is dat 15 VvE’s aangeven niet alleen woningen te hebben, maar ook parkeerplaatsen, bedrijven, winkels, restaurants en zelfs een politiepost en een theater.

We hebben ook gevraagd om de belangrijkste vraagstukken door te geven. De top drie van hoofdonderwerpen is:

  • Onderhoud van o.a. dak, gevel of het hele gebouw. Vaak in combinatie met verduurzaming en ook vaak met de vraag hoe dit te betalen. Er zijn ook complicaties bij dit vraagstuk, zoals het zijn van een monument en een enkeling noemt asbest.
  • Wat voor soorten eigenaren zijn er? En wonen ze ook in het gebouw of niet? Verhuur speelt een rol, maar ook geven diverse VvE’s aan een combinatie te zijn van eigendom en huurwoningen van woningbouwcorporaties. Hoe om te gaan met één grote verhuurder leidt ook tot vragen.
  • De basis van een VvE: de splitsingsakte en hoe die te wijzigen, het vinden van een beheerder, het betrekken van eigenaren en het actief houden van de VvE. Kortom, hoe kan je ervoor zorgen dat in de basis alles loopt?

Noordereiland
Vragen, tips en aanvullingen